Ha már kötelező az online számlázás, akkor legalább használjuk a legjobb programokat, nem igaz? Cikkünkben összegyüjtöttük a Magyarországon elérhető legjobb számlázó programokat. 

De először nézzük meg milyen szempontok mentén válasszuk ki a megfelelő programot a vállalkozásunknak.


Mi alapján válasszunk számlázó programot?


Először is vizsgáljuk meg mennyit szánunk rá. A vállalkozás méretét és bevételeit kell ebben az esetben figyelembe venni. Nem kell előfizetnünk egy drágább csomagra, ha nincs szükségünk a legtöbb funkcióra és egy másik programnál a számunkra szükségesek elérhetőek ingyen. Hiszen bármikor van lehetőségünk bővíteni a funkciók körét, ha kell.

Aztán nézzük meg mit is szeretnénk pontosan csinálni vele. Hasonlítsuk össze az általunk szükséges funkciókat a program ingyenes verziójának tárházával. 

A legfontosabb pedig: megfelel a program a törvényi előírásoknak? Általában már a kezdő oldalán feltüntetik, hogy „NAV-álló” az adott program. Viszont, azt tartsuk észben, hogy az ingyenes programok nem mindig frissülnek egy-egy új törvény megjelenésével vagy változtatásával.

Online számlázó programok használata laptopon egy fiatal nő által.


Melyek a legjobb online számlázó programok?


Számlázz.hu

Sokoldalú felhasználhatóság, korlátlan számú számlakiállítás (ez az e-számla esetében csak a Profi cosmagban jellemző), és további ingyenesen elérhető funkciók jellemzik a legrégebbi számlázó programot. Az ingyenesen kívül további 3 csomagból választhatunk: Start (825+áfa/hó), Digital (1242+áfa/hó), és a Profi (1658+áfa/hó). Náluk a NAV szabálykövető működés és tárolás is mindegyik csomagra jellemző. 

További jellemzői még: 


Billingo

Rendkívül felhasználóbarát és széles a funkciók tárháza, amelyet ingyenesen el lehet érni a programmal. Ezenkívül a Prémium csomaggal 500 számla állítható ki egy hónap alatt. De ha túllépjük ezt a határt, sincs nagy probléma, ugyanis csupán 5 forintért állíthatunk ki további számlákat. A Prémium csomag díjszabása is igazán kedvező: 780/hó vagy 7800/év.

Egyéb hasznos kiegészítő funkciók:


Billzone.eu

A program 5 csomaggal rendelkezik, melyek mindegyike végtelen mennyiségű időbélyeggel hitelesített elektronikus számlát képes kiállítani. Viszont a webáruház összeköttetés csak a Prémium előfizetéssel elérhető, amelynek 1980 forint/hó az ára. A csomag megvásárlásával elérheted az számla automatizálást, és akár 30 ember számára hozzáférhetőség adható. Ami remek megoldás nagyobb vállalkozások számára.


Innvoice

A program „Forint és deviza számla csomag”-jával – 1490 forint havonta – a felhasználók kiállíthatnak e-számlákat. A céglogó feltüntetése a számlán szintén egy opció, ezenkívül előállíthat díjbekérőket a használó, és adatbázisokat is készíthet a vevőkből. A programnál nincs lehetőség webáruház összeköttetésre, de logisztikát segítő funkciók rendelkezésre állnak, úgymint:


rEVOL Express

Több mint egy számlázó program, ugyanis nagy segítség lehet a vállalatirányításban is. Sőt, a hasznos funkciókat egyenként vásárolhatja meg a felhasználó. Az ingyenesen kívül, 3 csomag áll rendelkezésünkre, attól függően mennyi számlát kell kiállítanunk (30,100,200), a havi díj 900 és 5200 forint között mozog.

Ezenfelül a rEVOL Express kiegészítő szolgáltatásaival (házi pénztár, pénzügyi tervező, analitika, adminisztráció) egy teljes vállalatirányító szoftvert kaphatunk.


Symbion

A program könnyű a kezelhetőségéről híres. 30 darab napi munkavégzést segítő funkció érhető el havi 1250 vagy évi 10.000 forintért. Az elektronikus számlák darabja 20-25 forintba kerülnek – a számla fajtájától függően.

Tehát szánjuk rá az időt és nézzünk körül a piacon, hogy megtaláljuk a vállalkozásunk számára megfelelő programot. Bátran kérjük ki a könyvelőnk segítségét is, hiszen nekik már nagy tapasztalatuk és összehasonlítási alapjuk van ezen a területen. Ezenkívül tisztában vannak azzal, hogy milyen törvényi követelményeknek kell megfelelnie az ideális programnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük